2010-01-23

Franskt Linne och vita krokusar...

I veckan köpte jag med mig två söta krokusar på vägen hem från jobbet... jag vill egentligen inte gå händelserna i förväg detta år, utan vill "våra" till det när våren är på gång på riktigt. I år har jag bestämt mig för att älska vintern lika högt som alla andra årstider... att se lyckan och skönheten i det som faktiskt är nu och leva och älska var dag, precis som den är... så hemma är det inte vår riktigt än. Bara krokusarna som minner om att den mörkaste tiden är förbi och att ljuset nu återvänder...
Men lycka är också att få längta... längtans pirr ger nuet perspektiv, visst!
Den vackra krukan i vit keramik är handdrejad av Ulrika Brüderle, sugen på en lika dan? Då trycker du här.

Vill också visa mina älskade franska gamla linneunderlägg på köksbordet... som från början var mjölsäckar. Sprättade upp sidosömmarna och fick då två långa vepor som jag nu använder till bordslöpare. De är så underbara... grova och mjuka på en och samma gång. Tvättas gärna varmt och ofta... så dräll och spill gör ingenting. Det franska linnet är verkligen oslagbart! Precis som Helle i Pirettehuset hyllar jag inte bara franskt linne... "gammelt linned (være sig dansk, svensk, fransk eller polsk for den sags skyld) er jo bare fantastisk!"
Du hittar linne som detta i butiken... mer kommer till våren, Madame Petite.

De gamla böckerna har samlats på hög och kommer från olika ställen runt om i Sverige... älskar de gistna gamla pärmarna, de flortunna bladen och doften av gammalt papper. I många av böckerna finns anteckningar och vackra minnen från det förgångna nedskrivna... känslan de ger är lite magisk.

Idag strosar jag runt och funderar och funderar... har påbörjat projektet i Linneas rum som jag berättade om sist. Allt ska stå klart till hennes födelsedag den 2 feb.. fram tills dess är rummet låst och hon får sova bredvid mig. På födelsedags morgonen låser jag upp och rummet blir presenten! Det är så kul... men riktigt pirrigt också för jag vill ju verkligen göra rummet till hennes och inte till mitt!

Har mycket jobb nu i veckan... nya produkter som ska fotograferas! Tittar in igen så fort jag har lite tid till övers. Har mycket att fixa med nu... flera projekt på gång, både hemma och på jobbet. Projekt som tar både tid och kraft! Nu ska jag hälsa på hos er... många nya inlägg som jag måste fördjupa mig i såg jag. Det blir härlig läsning till eftermiddags kaffet.
LinkWithin

Related Posts with Thumbnails