2010-03-04

Honung... den gyllene...

Sportlovsveckan är helande... vi myser varenda minut och ska så göra tiden som är kvar. Mars kylan biter och världen utanför är isande grå och vit... Men vårt mellanmål idag är gyllene och fullproppat med nyttiga fetter, proteiner, vitaminer och mineraler.

Honungen... den blommiga, fruktiga, guldglänsande söta... är både vitaminrik, mineralrik, full av antioxidanter och så god! Den innehåller dessutom mjölksyrebakterier som är bra för vår mage och bakterieflora. Visst är honungen ett slags socker, men det är ett socker bestående av fruktos som har mycket bättre GI värde än vanligt socker. Honungen är dessutom sötare så det behövs inte lika mycket för att få fram de goda smakerna.

Vintern tar på både kropp och knopp så en gyllene vitaminrik honungs shot hjälper oss att hålla oss friska. Valnötter och ett par skedar turkiskt yoghurt mättar gott och smakerna är ljuvliga. Till det äter vi sesambakade knäckisar... mums med smör och ost.

Honung är toppen även till små sår, torr hud, självsprickor, mindre brännskador och alla möjliga andra hudåkommor... mjukt för nariga läppar när det är kallt. Mjölksyra är ju en av ingredienserna är de mest uppskattade cremerna för rynkor dessutom, men där angivet som AHA/PHA syra! Ja nu vet ni det... om ni inte redan visste!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails