2011-04-24

Dukat påskbord...

Vårt kök ligger mot norr och bjuder alltid på ett förtrollat silverljus... med detta i åtanke dukar jag gärna i vitt och låter ljuset skapa den fridfulla stämning jag gärna bjuder mina gäster på. Inget extra vagant... enkelt är ordet. Små sippor och ägg avslöjar vad temat är denna afton... det är Påsk!

Mitt vardagsporslin från IKEA duger även till fest... likaså glasen, även dom från IKEA antika Linneservetter med knypplad spets ger en sober känsla, dukar gärna med många servetter för extra stämning. En samling ljusstakar i olika höjd mjukar upp och sprider ett varm ljus när skymningen faller. Den vita duken är en pläd med volanger från HM Home's vårkollektion och över ligger franskt gammalt linne i metervara. Bestick från House Doctor i rostrfritt stål... tillverkade i gammaldags stil.

Den äggformade björkriskransen i bakgrunden hänger fortfarande med (den har flera år på nacken nu), hade jag haft tid hade jag dekorerat den med några vitsippor... men nu fick den vara som den är. Innan festen börjar och ljusen tänds ville jag ge er vårt påskbord i bilder, hoppas det smakar!

Vi har haft en underbar påskafton... god mat, trevligt sällskap, prat och mys. Idag fortsätter vi med utflykt, grill picknick på klipporna och säsongens första glass. Puss på er sötnosar!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails