2011-06-07

När drömmen blir sann...

Igår förändrades livet.... drömmen om ett hus blev sann! I augusti flyttar vi till landet, till ett gult litet hus med fruktträdgård, alldeles intill en badsjö...

Jag kan knappt tro att det är sant... som vi längtat! När det var som mörkast kände jag bara Näääe, nu klarar jag inte mer, ska oturen aldrig ta slut! Vi bestämde oss... bestämde oss för att trotsa oturen och pröva lyckan! Tyckte hela familjen att det får det vara nog med statsluft nu och satte upp ett mål att inom ett år ska vi ha köpt hus... målet nåddes dock redan efter ett par veckor och här står vi nu som alldeles nyblivna husägare! Bambi på hal is, javisst... men lyckan är omätbar!

Drömhus, nej något sekelskifte slott är det inte, men ack så rart och med potential att bli ett oss riktigt kärt! Huset är lite ledset nu... behöver kärlek och omvårdnad... men grunden är fin och många gamla detaljer finns bevarade från byggåren 1938-40. Under kriget användes huset som byns skola... så spännande med gammal historia bakom.

Husfärgen kan diskuteras, får vi lov kommer vi att måla om det... takkupa ska upp på övervåningen, fönsterspröjs ska monteras på alla fönster... de gamla trägolven som ännu ligger dolda under plastmatta ska tas fram och slipas och de som redan är framtagna ska slipas de också. Det ska tapetseras och byggas pärlspont.... köket ska bytas ut och byggas om... planritningen ska göras om... den oinredda källaren ska bli tvättstuga och bad... staket ska upp runt hela tomten, växthus/orangeri ska byggas till, en ny veranda ska upp på gaveln mot sjön... carport ska upp.... bla bla bla.... vi kommer att ha fullt upp! Men vi rusar inte...  vi räknar och skissar just nu på vår byggplan, men allt får ta sin tid och först och främst ska vi njuta av att vi har ett alldeles eget hus!

Trädgården är ganska stor och bjuder på härlig utsikt med vattenblänk och strandlinje... och här finns både äppelträd, körsbärsträd, vinbärsbuskar, krikonträd, syrenhäck, och perennrabatter! Jag rusar runt i ett lyckorus och nyper mig i armen!!!!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails