2011-06-02

Solig fisksoppa...

 Juni... ljuva ljumma juni... dagarna hastar och jag gör allt för att fånga in varje minut! Bloggen uppdateras inte mycket nu, för inte vill man sitta här när sommarvindarna blåser över Sverige!

Tänkte dock bjuda er på ett smarrigt recept på soligaste fisksoppan innan vi packar oss ut denna lediga torsdag... soppor av alla de slag är en favorit här hemma och gillas av alla i familjen!





FISKSOPPA, MED TWIST AV SOLIG APELSIN

400 gram torsk eller annan vit fisk
300 gram lax
150 gram räkor (kan uteslutas)
4 morötter
4 potatisar
1 gul lök/ eller purjolök
1 knippe dill
1 knippe frysta broccolibuketter
1 liten burk majs
10 st körsbärstomater
1 apelsin, rivet skal samt saften
3 dl vispgrädde
5 dl vatten
2 msk fruktig flytande honung
Grönsaksbuljong och fiskbuljong efter smak
Salt och peppar efter smak

1. Tina fisken och skär i lagom stora bitar, ca 3 cm kuber
2. Skala morötter och potatis och hacka i mindre bitar
3. Skala och grovhacka löken
4. Riv skalet på apelsinen och pressa ut saften
5. Dela körsbärstomaterna i halvor
6. Koka upp vatten och häll i buljongen, tillsätt morötter, potatis och lök och låt koka i ca 15 min eller tills morötter och potatis mjuknat.
7. Tillsätt broccolin, majsen, tomaterna, dill, apelsinskal, apelsinsaft, honung och vispgrädde och låt koka upp och sjuda i några minuter...
8. Tillsätt fisken och låt puttra i några minuter tills fisken är klar.
9. Dra grytan från plattan och tillsätt till sist räkorna.
10. Salta och peppra efter tycke och smak. Klart!

Vi måste tyvärr hoppa över räkorna... men den blir kalasgod även utan! Soppans grönsaksinnehåll kan varieras, vi tar det vi har hemma....

Soppan är underbar med rostat vitlöksbröd och en klick creme fraiche på toppen!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails