2011-09-08

Nu sätter vi stilen... dags för tapetsering och snickerier!

Vilken otrolig upplevelse... vilka veckor vi haft... vilken grej att få flytta till hus! 

Veckorna som gått har varit helt galna, utan överdrift! Vi bor i ett hysteriskt grovbygge just nu... smutsigt, stökigt och trångt... ingenting är i sin ordning och ingenting liknar ens det som en gång ska bli slutresultatet. Väggar har rivits och byggs just nu upp igen, dörrar har bytts ut, rum har fått byta plats och en helt annan planlösning har vuxit fram. Livet här är en balansgång mellan möbelstaplar, lådor, maskiner, verktyg och virke... och jag lägger varenda sekund på att hålla undan vår lille från alla farliga verktyg och röriga rum! Kan inte släppa honom för ett ögonblick! 

Det har varit lite av en pärs detta men det var vi beredda på... dock var vi inte beredda på att vi två dagar efter inflyttningen skulle drabbas av översvämning i källaren och trasigt avlopp! Hahaha... ni kan ju tänka er våra miner, så där lagom trötta och stressade innan skola och arbete på morgonen, letande efter kläder och prylar i högar av kartonger nere i källaren när vi upptäckte att allt badade i brunt skitvatten! Jag lovar, den dagen längtade jag tillbaka till lägenheten så det gjorde ont... Samma dag insjuknade dessutom hela familjen i super förkylning med feber, halsfluss, öroninflammation och hosta.... jösses... men vi överlevde det också! 
Vi var inte heller beredda på att vare sig mobiler eller datorer fungerar här! Totalt noll i mottagning... sitter ute när jag ska prata i telefon. Måste införskaffa fast bredband och en extra mottagare så vi kan ha kontakt med omvärlden... just nu lever vi i en bubbla, en okommunikativ tyst bubbla :) Under några dagar såg allt väldigt mörkt ut och mannen min trodde att vi just köpt huset "gud glömde"... dyrt så in i bomben blev det men nu har horisonten ljusnat igen och saker har löst sig. Än har inte väggarna rämnat och för var dag som går blir jag bara mer och mer förälskad i vår gula lilla stuga!

Vi har kommit ungefär halvvägs med rot- renoveringen och nu ÄNTLIGEN sätter vi stilen... vårt hus kommer att gå i pudriga beiga, gräddigt vita och blågrå toner, lite rosa kommer det bli också och en och annan glad pastell hos barnen... Trägolven i furu och gran är mörka och skiftar i grått, de känns gedigna och ger en riktigt varm stugkänsla. Väggar i hallar och kök får pärlspontspanel och sovrummen får bröstpanel och rosiga tapeter. Vardagsrummet blir lite lyxigare med spegelpaneler och ljuvliga tapeter från Zoffanys... ni kan se dom jag drömmer om på bilden i vardagsrummet högst upp till vänster... de är bara så ljuvliga! Här om dagen var vi i ute på pardörrs jakt och kom lyckliga hem med en vacker spröjsad pardörr från sekelskiftet som ska sitta i ingången till vardagsrummet... så härligt att få påbörja finsnickeriet nu!

Lovar att ni ska få se före och efter bilder sen... har bara inte hunnit med att redigera något från kameran än och så vill jag gärna komma lite längre med bygget innan jag visar er, så att ni iallafall ser att det är ett rum jag fotat och inte en soptipp! Har lite annat mumsigt att visa er också men tidsbristen är just nu ett problem... men så fort jag kan så tittar jag in igen!

Klicka på bilden om du vill se den i större format... 


Bilderna hämtade från nätet, bland annat från Zoffanys, Tapetorama och Cabbage and Roses. Soffan i mjölsäckslinne kommer från reportage i Sköna hem

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails