2012-01-13

Rosen Toile...

Inte min mening att ösa bilder över er som ni redan sett egentligen men nu blev det så igår och idag... dessa vill jag visa för att ni ska få se rätt färger, alltså hur de ser ut i dagsljus och inte i glödljus som sist. Fick en fråga om tapeten också... det är en rosen toile tapet från Ralph Lauren vid namn Saratoga toil rose inköpt på Tapetorama. Finishen är matt och härlig och kvaliteten är toppen... passar även fint med Lim och Handtrycks tapeter som är väldigt speciella i finishen annars och svåra att matcha kvalitetsmässigt... 

Den mjuka rosa färgen på tapeten går fint ihop med rött och vitt. Vi har bädda sängen med ett vackert gammalt linne överkast med röda ränder, en rödmönstrad ros toile quilt med tillhörande kudde... som inhandlades på Country by mail för flera år sen när Linnea var en liten tös :)... De vita linnekuddarna kommer från HM Home.

Här ser ni också en bit av det nya taket vi byggt av plank... det är charmigt snedtak här inne och bakom dörren ni ser på bilden längre ner ligger kattvinden, som håller på att förvandlas till chic klädkammare... målning och en massa pyssel återstår därinne dock. Spegeldörren inhandlades i obehandlat skick på Bauhaus för billig peng, den är en massiv och rejäl och helt klart prisvärd... därefter sattes ett gammalt nyckellås in i dörren istället för handtag och övriga hål som redan var uttagna för låskolv osv spacklades igen.
Snickerierna har vi målat med halvblank antikvit lackfärg. Dörren tänkte jag nog piffa med en liten text sen... så man ser att det är en klädkammare.

Ja sen var det ju det där med det alldeles för lilla skrivbordet och det väldigt stora fönstret som ropar högt efter spröjs, rullgardiner och blombrädor. Linnea har den bästa utsikten av alla... sjön tindrar vackert i morgonljuset där utanför.

Nu ska jag bestämma mig för vad jag ska ägna dagen åt... antingen blir det en sväng till Mariefred för att spana efter vårblommor eller så blir det att stanna hemma och baka morotskaka... eller så blir det båda två!

Önskar er en trevlig helg allesammans, hoppas ljuset tittar fram och sprider lite extra energier!
LinkWithin

Related Posts with Thumbnails