2012-02-27

Kristallkronan Edward...

Så var sportlovet över och förbi för denna gång... vardagens plikter kallar och det är dags att dra igång klockverket igen! Segt första dagen efter lång ledighet tillsammans allihopa, det är så mysigt att få tid med hela familjen att det gör lite ont i hjärtat när måndags morgonen kommer. Denna vecka har vi fullspäckade scheman allihopa så nu laddar jag med frukost och kaffe för ett helt kompani...

Sportlovet har varit så där underbart lugnt och härligt... vi har inte sportat allt för mycket utan ägnat tiden till familjemys och pyssel... och utomhus lek i fin vädret som kom i helgen! Hittade snödroppar längs husknuten och har nu välkomnat våren här på Solliden. Har börjat pynta vår i liten skala, men mer ska till i veckan... körsbärskvistar står i vatten och äggen åker fram nu ett efter ett... i veckan blir det lökar och planteringar och kanske några kransar om tiden räcker till. Det är sällan den gör det när det kommer till pyssel som tar mer tid än två minuter nu för tiden. "Lill sparven" delar inte gärna med sig av uppmärksamheten... han är en mammis pojke som vill åka höft om inte allt fokus läggs på lek tillsammans. Det är kvällstid som gäller här hemma om något ska bli gjort!

Edward kristallkrona från Lyktan som legat på vänt ett tag kom på plats i veckan... och det lyfte verkligen hela rummet att få dit en rejäl krona där. Priset på denna pjäs är förträffligt bra måste jag säga.... man får mycket kristallkrona för pengarna! Den klirrar fint, glittrar vackert och har skön tyngd och patina... du hittar den HÄR!

.... En annan grej på tal om lampor... jag läste på Annettes blogg Lantliv om oro över nya glödlamporna och hur de ser ut. Vi köpte de nya lamporna till kronan, de är dom som syns på bilderna... suprfint varmt klart glöd ljus, men dimmer är ett absolut måste! Glödlamporna heter OSRAM Classic Light Hallogen Eco 28 W-2000 h-345 Im... toppen betyg från mig.... och jag är galet kritisk när det kommer till det här med ljus och varm och kallt, men som sagt dimmer är ett måste... utan dimmer kan man tro att man står på en strålkastar arena!

Edward kristallkrina från Lyktan... i antik silver....
 Jul hjärtanen hänger fortfarande kvar i fönstren... dags att pynta vår!
 Den berömda kudden jag skrivit om åtskillig gånger... som jag hela tiden återkommer till då jag älskar färgerna...
 Nytt på skänken... rosa är min glad färg och pasteller känns så fint till våren... Har sagt det förr men skriver det igen då jag får så många frågor - tapeten kommer från Lim och Handtryck och heter Rosen... vi har den i färgställningen brun/röd på creme gul botten
 Nya votivljus lyktor från Jerners rum i Mariefred...
 Lycklig för våra stora körsbärsträd i trädgården... längtar till att få se dom i full blom! Provsmakar lite på vårkänslan här...
  Lampan har en  fot i antiksilver på brunröd botten och sidenskärm i smutsrosa... kommer från Olsson & Jensen
Åter till kära Edward, han gör sig fin där över bordet... gillar empirkronornas lugna tydliga dropp form, tycker de ger tyngd.
 Edward har prismor av glas... men de glittrar fantastiskt i ljuset och hela soliga helgen har vi haft hundratals dansande små regnbågar i rummet..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails