2012-03-05

Gammaldags romantik för gästerna...

Nu när bygget står så gott som still hinner vi småpyssla och greja till de där efterlängtade detaljerna som är så roliga att ordna med... Så glad för traktens alla små butiker, som turligt nog har just det utbud man önskar... då och då dyker det upp härliga gamla saker som dessa, som helt enkelt inte går att motstå!

Till gästerna har det nu ställts i ordning ett gammaldags toalettbord... med kanna och fat, tvålask med söta rosentvålar och ett vackert skrin från tidigt 1900-tal som gömmer en silver borste och silverspegel. Först skulle vi ha ett skrivbord här var tanken, men nu blir det toalettbord istället. Även om gästerna kanske hellre nyttjar rinnande kranvatten i badrummet så är det en fin detalj och mysig känsla med eget toalettbord i rummet. Nu letar jag efter en bordsspegel och en liten korg för linnehanddukarna....

Bordet ska renoveras, efter det får vi se om det blir det som får stanna eller om jag letar upp något annat...

PS. Missa inte att dra en lott eller två i tävlingen med priser från Anna Fleberg och Olsson och Jensen, bara några få dagar kvar nu. Anmäl dig HÄR... vinnaren dras den 8 mars!

Kannan är en Victoria från Gefle, tidigt 1900 tal.... skålen är från Rörstrand, egentligen en storlek för liten skål men det fungerar! Allt måste inte vara så perfekt... ;) Båda är inköpta på Jerners Rum i Mariefred.
Otroligt vacker dekorationsmålning på Gefle's Victoria.... handmålat...
 Engelsk tvålask, stor och härlig med romantiskt motiv... rymmer nu gästtvålarna. I bakgrunden ligger det ljuvligaste skrinet, ett skönhetsskrin från tidigt 1900-tal som rymmer borste och spegel i silver. Skrinet kommer från Mångfaldens hus i Nykvarn... måste besökas!
 Tvålarna från Tadé är så underbara... de små rosentvålarna är helt perfekta små presenttvålar till övernattande gäster.
 Bordet kommer nog påbörjas till helgen... vi har hunnit långt på listan "alla miljarder små projekt" i helgen så jag tror att jag kan ägna detta lite tid här näst... Både bordet och tvålasken kommer från antikladan i Qvartinge.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails