2012-03-25

Vår pyssel... att göra en fjäril!


En fjäril av gammal spets, pärlor och tråd... pillrigt pyssel som jag roat mig med om kvällarna senaste veckorna. Det tar sin tid men är mödan värd när man har en underbar vän att gratulera... så en vårens fjäril fick det bli, med vingar i pudrigt beige rosa.

Ståltråd är kul... gillar "fil de fer" pyssel... länge sen jag gjorde något sådant nu, sist var det babymobilen. Vill du se den kan du kolla HÄR. Kanske ska jag ta mig tiden och göra en liten fjäril även till mig själv!

För dig som är sugen på att göra en egen fjäril följer arbets-beskrivning nedanför bilderna...
Att göra en fjäril...

1. Linda en kropp med tunn glödgad ståltråd genom att först bunta ihop några raka trådar med ca 10 cm längd och snurra sen varv efter varv med ståltråd runt den och forma fram en kropp med tjockare huvud och mittparti genom att linda mer trå där...

2. Forma 4 ving delar, 2 stora och två mindre av samma ståltråd och surra fast runt kroppen, linda kryss över vingarnas fäste runt kroppen så att de sitter stadigt.

3. Klipp till en lagom bit spets, gärna gammal tyll spets för att fjärilen ska få ett skirt utseende och "sy" fast den i varje vingdel med hjälp av tunn silvertråd... följ hela vingens ytterkant och surra fast spetsen med silver spoltråden (detta moment tar tid så rusta dig med tålamod)

4. Klipp eventuellt bort lite överflödig spets som hamnat utanför vingarnas kant

5. Fäst små spröt av tunnare spoltråd i samma färg som tråden du gjort kroppen av vid fjärilens huvud och trä på små glaspärlor i ytterkanten och vrid till en liten snurra så de sitter.

6. Fäst små ben av tunn spoltråd på undersidan av kroppen och böj till

7. Dekorera vingarna med några små glaspärlor längs kanten och fäst dom med silvertråd, kan räcka med en eller två...

8. Fäst till sist en pärla på fjärilens stjärt :)

9. Ska du ge bort din fjäril i present är det fint att lägga den i en lagom stor pappersask med lock, chokladpralin kartonger för 10 bitar har perfekt storlek ;). Lägg i några rosenknoppar i botten, gärna med lite rosenolja så det doftar... slå om ett vackert band!

10. Klart!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails