2012-05-20

Gustaviansk bondromantik i köket...


För några veckor sen byttes våra relativt nyinköpta kökmöbler ut mot ett gäng trofasta tjänare från förr... Vårt tidigare bord var nytillverkat och höll inte måttet i kvalitet så det fick åka tillbaka till fabriken. För att inte råka ut för samma sak igen satsade vi denna gång på ett gammalt bondbord med träplugg som hållt för tidens tand utan minsta förfall sen 1800-talet... stolarna är är gamla NK stolar i gustaviansk modell med rotting i ryggen och stoppad sits. Otroligt fint hantverk på lite äldre möbler jämfört med nytt... inte utseendemässigt alla gånger men hantverksmässigt! Har alltid älskat såna stolar och har drömt om såna... hade en dröm om stolar i liknande modell fast med krön på toppen, men dessa duger gott.. sitsarna ska kläs om... under kjolarna döljer sig sammetsliknande kungsblå sitsar. Jag vill ha linnesitsar, men det lär dröja...

Nu går jag i funderingar... ska möblemanget behålla sin trärena finish eller ska det målas? Bordet skulle behöva färg som skydd mot fett och väta då det blir märken och ringar i det torra träet, funderar på linnegrå linolja, creme skulle också vara fint... Stolarna skulle vara vackra med målad ram och lite sliten finish över rottingen. Men det är svårt att sätta penseln på gamla trotjänare nu för tiden tycker jag, det tar emot. Vad tycker ni?

Nu ska vi snart ut i blomsterprakten och humlesurret... Linnea och jag ska på loppisäventyr, det är säsongsstart för många antiklador i helgen och det kryllar med roliga blomstermarknader och aktiviteter i småbyarna runt omkring. Älskar att bo på landet, det är så underbart! Det är för mig höjden av livskvalitet och lycka... ett lyxigt sätt att ta tillvara varje sekund livet erbjuder. Är så tacksam för att vi fick möjligheten, för att vi kan se fram mot en första sommar i ett eget hus... med egen trädgård!

Kanske ska tillägga också för er som undrar över tystnaden senaste månaden... vi har varit vråååål sjuka hela familjen och barnen är inte friska än! 5 veckors dunder förkylning som aldrig går över! Har varit totalt utslagna... och inte utanför grindarna knappt sen i påskas. Nu börjar det bli bättre tack och lov!

 Gustavianska gamla NK stolar med rottingrygg och stoppad sits.... Blocket fynd!
 Gammalt bockbord från 1800-talet... kommer från en gammal gård... även det inköpt på blocket!
 Kraftiga såpade plank... träet är dock torrt och skulle behöva skyddas mot väta och fett...
 I framtiden ska stolarna kläs om, under de vita kjolarna döljer sig en kungsblå sammetssits...
 Nytt på hyllan är ett gammalt tråg som det serveras nybakat bröd i när vi myser lite extra...
 En ny passion... gamla äggkoppar! Så sött på hyllan och kul att samla på...
 En liten hjälpreda som älskar att hänga i köksskåpen.... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails