2012-05-24

Sparris..

Att ha en egen trädgård är som att ha fri tillgång till paradiset, om man bara släpper alla måsten, slutar stressa och bara låter var sak ha sin tid... det är en dröm som besannats och jag är så lycklig för det. 

Vår trädgård är inte någon "edens lustgård" i denna stund, den skriker efter omvårdnad! Framsidan är upp grävd och igenfylld med sand och nu invaderad med en triljon myror. Staket håller på att byggas och gammalt staket ska lagas och målas om då färgen flagnar och virket är ruttet. En gigantisk bygg container tar upp hela vår parkering så bilarna får stå på tomten... och rabatterna är igenväxta med ogräs, brännässlor vart än man går, träden oklippta och buskarna risiga... listan kan göras lång! Vi äger inga utemöbler (jo två fällstolar och ett mini bord), inga krukor eller fina trädgårdsdekorationer och vi behöver redskap, gräsklippare, vattenspridare och växter och jord och kantsten och grus och gräs och... ja ni fattar... listan är lång... I sommar ska vi försöka fixa till hålen på tomten och plantera nytt gräs, laga veranda räcket och köpa en matgrupp... vi får beta av en liten bit i taget.

Men vad gör det.... jag vaknar på morgonen och blickar ut över hav av körsbärsblom, äppelblom och syrener! Mellan träden skymtar vattnet i strålljuset från morgonsolen och det doftar sommar... En kopp kaffe på trappan i ljummen vårbris är balsam för själen... total lycka! Vem bryr sig om bortgrävda gräsmattor, containrar och nässelsnår då!

Så summa summarum... en ros är en ros, om än i ett sprucket krus... vi har en trädgård, den är vild vuxen och stökig, men det är en trädgård!

..och vi har sparris... upptäckte det här om dagen... långa fina sparris! Vi har höns också, som tittar förbi här då och då när de rymt från grannens hönshus... de gillar att dyka i våra sanddyner! Fick en påse med fina ägg som tack för gästfriheten här om dagen... älskar våra kacklande grannar!
LinkWithin

Related Posts with Thumbnails