2012-06-17

Sommar lunch...

En krämig len potatis och grönsakssoppa smaskade vi i oss till lunch idag jag och lilleman, vi lunchar ofta ihop han och jag :). Värmande och gott med soppa en så regnig dag som denna... och så enkelt att laga. Våra barn älskar soppa med nybakat bröd, vi vuxna också så det serveras ofta här. Mellan skurarna idag har vi varit ute och skördat ett rejält fång sparris som ska läggas på grillen till kvällen.... och jag har just skrubbat av en stor bytta färskpotatis som ska bli smarrig potatissallad. Nu öser regnet ner igen... toppen för vår nylagda gräsmatta på framsidan, den börjar sätta sig fint nu.

Kramar till er goa söta vänner och tusen tack för fina kommentarer och svar på frågor, ni är guld! Extra stort tack till dig Marie... vilken toppen beskrivning!!! Jag började klä av en stol igår men upptäckte tyvärr att det inte fanns någon domestik under... himla synd, men men. Ska försöka klä om själv istället för att lämna in som du sa.... eftersom det är så dyrt, gäller bara att våga börja!

Sen en liten instickare... var och hälsade på hos en granne igår och fick så fina tips och idéer till ett nytt projekt jag är i färd att sätta igång med och som kommer visas här sen. Läser du här "M" så vill jag tacka dig tusenfallt för tidningarna och önska er välkomna hit när ni vill på fika!

Receptet på goda lunch soppan kommer här!

LEN POTATIS & LÖK SOPPA MED PARMESAN
* Ett gäng mjölig matpotatis, 6-8 beroende på storlek
* Två stora gula lökar
* En purjolök
* Några buketter broccoli, jag använder fryst broccoli...
* 3 st hönsbuljong
* 3 dl vispgrädde
* 2 dl färskriven parmesan ost
* Persilja

1. Koka upp ca 2 liter vatten tillsammans med buljongen
2. Skala potatisen och skär i tunna skivor
3. Skala och hacka löcken i rejäla vitar
4. Skölj och skär purjolöken i rejäla bitar, koka med hälften av purjon tillsammans med potatisen och spara resten till senare.
5.Koka lök, purjo och potatis i ca 15 min och lägg sen i broccolin och resten av purjolöken, låt sjuda 5 min.
6.Tillsätt grädden och mixa soppan lagom krämig med stavmixer eller elvisp.
7. Tillsätt till sist parmesanosten och massor av hackad persilja

Toppa med en klick creme fraiche och servera med varmt nybakat bröd, gott också att riva extra parmesan och toppa soppan med!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails