2012-07-19

Tjejrum med 1700 tals känsla...

Innan jag börjar dagens post vill jag från djupet av mitt hjärta tacka er för alla fina ord i förra inlägget, känner mig bortskämd till tusen och är oerhört tacksam för att jag har så fina goa bloggvänner och läsare... det vill jag ni ska veta! Blev alldeles tårögd när jag läste igår... Tusen tack!

Linneas rum börjar ta form, vi tycker oss äntligen hittat balansen mellan ljust och mörkt och sött och pompöst... Rummet ska andas 1700 tal och föra tankarna till romantisk rokoko men samtidigt vara ett tjejrum som passar för en 13 åring. Vi har just satt upp två helt bedårande tavlor av Alexander Roslin på väggen och bäddat med Roslin motiv i sängen, det gav skön tyngd...

Tavlorna har jag köpt av en 1700 tals samlare i Stockholm, har letat länge efter dessa motiv och är helt överlycklig för att jag fann dem. HÄR finns en till Roslin entusiast om du vill se mer av Baronessan de Neubourg-Cromière...

Bakom dörren till höger på de översta bilderna finns en kattvind som nu fungerar som mini "walk in closet".... jag hade tänkt att göra det super glamoröst där med guldspegel och lampetter men Linnea fick fria händer och garderoben är istället tapetserad med "boys"... är man 13 så är man! 

1700 tals gardinerna ska sättas upp också, rödrutiga är dom... och en matta ska in, en spegel ska bytas ut och en oljemålning med rosor ska upp... sen är vi nog klara för den här gången. Vi behåller skrivbordet och sängen svart, det blev fint med det mörka när tavlorna kom in och vi bäddade med lite mörkare textilier i sängen. Innan tänkte vi måla ljust smuts turkost och creme men vi väntar med det... Stora skåpet på bilden längst ner väntar dock på en ny färg... det blir en kul utmaning!

Linneas rum är ganska litet och smalt och vänstra delen har två stora öst fönster ut mot sjön. På morgonen strålar det här inne och rullgardiner är ett måste... de är snart klara för uppsättning.
Den vackra gamla kontorsstolen köpte jag på Blocket för ganska länge sen och målade om,  den kan både snurra och luta. Skrivbordet är även det ett blocket fynd. Lilla korgstolen kommer från IKEA... där vill Linnea ha en Emma med kjol i rosentyg i framtiden.
En av mina favorit konstnärer är Alexander Roslin, han målade så vackert... älskar hans tavlor! Detta är 'Baronessan de Neubourg-Cromière'
Sån detaljrikedom och vackra färger i hans motiv, precis dom kulörer jag gärna omger mig med... Älskar rokoko tavlor, har jag alltid gjort.
Rosentoilen har hängt med Linnea sen hon var pytte liten :) både hon och jag älskar det... så glad att vi har lika smak. När det kommer till kläder är det annat som gäller för fröken dock. Här byts det stilar ofta, nya stilikoner varje vecka!
Återkommer till Roslin, sammetskudden från Olsson & Jensen med Roslinmotiv har blivit en klassiker... blev fint med det mörka i sängen. Det mörkt linfärgade överkastet med toilmönster kommer från Jeanne d'Arc Living.
Lamporna i Linneas rum har en brunröd bottenfärg och guldfärg ovanpå, de ljusrosa skärmarna är inköpta på Jerners rum i Mariefred.
En hylla har satts upp ovanför sängen.. askarna är gamla, sykorgen likså. Den blommiga tygasken är inköpt i Butik Vita Ranunkel.
Älskar det här gamla skåpet, så fint med glasdörren och sargen upptill... har sytt insynsskydd av rödrandigt tyg och satt på gardinspiraler på insidan.
Här i skåpet finns Linneas make up och hår grejer och parfymer och smycken... lånar denna plats ibland för det är så bra ljus här när man vill piffa sig.
Gammal ask med rokokodam inköpt i butik fågel Blå och doftande tvålar... det är mysigt att ha vackra ting framme på toalettbordet. Ringen är Linneas senaste inköp, hon gillar att klä sig färgstarkt...
Stora skåpet som väntar på ny färg och fulspegeln som väntar på att bli utbytt mot något vackrare...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails