2012-09-13

Uppdukat till fest...

Att bjuda hem kära vänner och duka bordet till fest mitt i vardagen ger livet extra guldkant... att njuta god mat i gott sällskap är en lycka för själen! Det blev en stämningsfull dukning i romantikens tecken. Guldgula päron, höstblossande Syrenhortensia och vackraste linnet... festdukningar är något det roligaste jag vet att lägga handen vid, det är så härligt att få vara kreativ!

Vi äger inga lyxiga serviser, inga silverbestick och inga kristallglas... vi äger en IKEA servis, rostfria bestick och IKEA glas. Ekonomin har inte tillåtit några större utsvävningar när det kommer till dessa ändamål... men med ljus, blommor och kärlek blir det festligt ändå! Naturens skatter lyfter ett sparsmakat bord, likaså vackert linne... här har jag blandat både gammalt och nytt. På bordet ligger en antik fransk linneduk med röda ränder, gamla rutiga linnehanddukar hoprullade på tallrikarna och nya spetskantade linneservetter i soppskålarna... 

...Linneduken är en dyrgrip förstås som alla franska antikviteter och köptes in till butiken, men ingen köpte den så då fick den komma hem till oss. Om mannen min skulle veta vad den är värd skulle han hoppat tre meter och förmodligen sålt av den på Stockholms auktionsverk innan jag ens hann att blinka, hahaha... så jag får nypa mig i armen och hoppas på att han missar denna bekännelse. Dukarna är något av det lyxigaste jag äger i materiell väg, om man mäter i nödvändighetens mått...

Någon gång i livet ska jag satsa på vackra serviser och riktigt silver... det vore lyxigt att kunna göra det för jag älskar verkligen keramik! Udda gamla tallrikar är också alldeles förtjusande charmigt, blir bara inte av att jag kommer mig för att börja samla!

Bilderna är fotade med nya utrustningen, vet inte om ni ser.... men skillnaden är enorm! Ni har ju sett mina bilder i ett litet format här på bloggen och då märks inte alltid den bristande kvaliteten. Nya utrustningen ger helt andra möjligheter, bilderna tål större format... gigantiskt format faktiskt, men det kan jag tyvärr inte bjuda på här för då skulle bloggen krascha inom en månad! :)

Min Nikon D800 och jag har blivit bästa vänner... har svårt att slita oss från varandra helt enkelt! Det är gudagott att kunna ägna dagarna till detta nu. Så fort jag testat färdigt min kamera ska jag ta tag i resten... lägga upp en plan för framtiden!

För att se bilden i större format... högerklicka först... vänsterklicka sen och öppna bilden i ny flik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails