2012-12-13

Nostalgiska vaddfigurer....

Hemkommen från sötaste luciatåget på dagis... yngsta barngruppen tog hjärtat med storm, vilka modiga barn! Nuttiga små tomtar, glada papparkakegubbar, glittriga tärnor, stolta stjärngossar och fagra lucior... så sött!

Lite lunch i magen sen bär det av mot blomsterhandeln för idag ska det bli girlander och kransar bundna här inför ett kommande julreportage... och på tal om det så söker jag fler hem att fota jul i nu, bland annat för Jeanne d 'Arc Living 2013 och 2014... gediget gammaldags och nostalgisk ska det va!!!! Har du det jag söker är du hjärtligt välkommen att maila mig en kort presentation och några översiktsbilder från ditt hem till info@madamepetite.se

OBS! Jag är fullbokad med jobb fram till 6 januari och har många deadlines nu till årsskiftet så julreportagen kan inte fotograferas förrän efter Trettondagjul...

Så, vidare till dagens post och heta ämne! Ingen har väl undgått hysterin efter antikt julpynt och nostalgiska vaddfigurer!? Ja, jag är upp över öronen förälskad i dessa charmanta småsaker, precis som många andra och jag önskar mig en massa sånt antikt fint pynt men det är alldeles för dyrt! Men ni vet hur jag är, kan man fixa på annat vis gör jag gärna det! Så jag pysslade ihop egentillverkade vaddfigurer här om kvällen... det står så fint beskrivet hur man ska göra i förra årets julnummer från Jeanne d 'Arc Living. Har du inte tidningen lämnar jag en beskrivning under bilderna...

Det var pyssligt, kladdigt och rätt svårt, jag gjorde två och det får räcka... men väldigt roligt för den som är kreativ och fina blev de, det tycker jag allt! :) Pojken följer mig med blicken vart än jag går... det blev lite magiska, fick liv på något vis och känns som små personligheter... men så är de ju också gjorda med kärlek!

Hoppas ni alla har en underbar gnistrande Lucia!


Att göra en nostalgisk vaddfigur!

Du behöver:

- Vadd, jag tog min vadd från ett gammalt barntäcke!
- Piprensare, jag tvinnade ståltråd och lindade med papperstejp istället.
- All round lim
- Ansikten, jag skrev ut fina bokmärksbilder från nätet...
- Brunt papper, tidningspapper, silkespapper etc till kläder och dekor.
- Pärlor, knappar, glitter etc för dekoration.

  1. Linda vadd och klister runt piprensare och forma en kropp, se bilden ovanför.
  2. Limma mer vadd runt figuren så att den får en fin kroppsform.
  3. Limma fast pappersansiktet du skrivit ut på kraftigare papp och klipp ut.
  4. Limma fast ansiktet på den runda ringen du format av piprensare och vadd, se bilden ovanför.
  5. Klipp ut former av kläder och sätt dit med lim, jobba med fler lager för att bygga ut och få ihop allt. 
  6. Jag gjorde mamelucker och stövlar på flickan, över fick hon en kappa med knappar. Muffen över händerna sydde jag av en bit ullfilt. Hennes sjal är gjord av silkespapper.
    Pojken fick jacka, byxor, stövlar och stjärngossestrut  Kragen vek jag av brunt papper, likaså midjebältet och brevet under armen.
  7. Stryk lim fläckvis ovanpå hela figuren för att få ihop vadden lite så den inte är så fluffig, dutta slutligen lite te, kaffe och eventuellt lite sot över limmet så att figuren får lite antik finish.
Man kan dekorera hur mycket man vill, jag tänkte göra en postväska till pojken och en julgran att bära under armen också när jag får tid över! :)

LYCKA TILL!
LinkWithin

Related Posts with Thumbnails