2013-03-11

Mars mars måne...

Som vanligt är jag helt galen vid denna tid på året... marsljuset ni vet, jag blir så rastlös och lustig... med tyngd på lustig! Men jag får inte något gjort trots att idéerna sprutar och det kryper i hela kroppen. Går mest runt och funderar och suckar... mycket märkligt...

Efter jul blev jag så trött på färg, jag som älskar engelskt rött, mjuka pasteller och smutsigt rosa! Men nej, det bara tog stopp. Jag fick färgallergi... måste vila sinnena ett tag tror jag. Har bytt ut lite pasteller mot vitt... känslan är lugnare, lite svalare och... ja, bra för mitt märkliga sinnestillstånd helt enkelt!

Skulle vara duktig och kreativ i veckan och styla till det så där vårigt och fota och visa er, ojojoj vad jag har fantiserat ihop tjusiga vårstilleben må ni tro... men nääää... blev inget av det. Skulle måla köksbord och stolar, Tv-skåp och toalettbordet... men näää blev inget av det heller. Det blev lite vide, vitsippor och en söt påskflicka, sen blev det inget mer. Det är som det är... jag är inte på topp, jag är mest bara lustig!

Ska sjunka djupt ner i fåtöljen i några dagar och bara glo... ladda om, andas och inte bry mig ett endaste skvatt om rastlösheten. Sen efter det är jag förhoppningsvis som-på-nytt-född och fräsch som en nyutsprungen-ros-i-morgondaggen, visst! Jag hoppas på det... Krafterna måste vara tillbaka mot veckoslutet för då väntar äventyr och jobb i söder.
Uppdaterar med ett litet förtydligande... vitsipporna är inte från skogen :) de är från lokala blomsterhandlaren. De säljs under namnet Anemone nemorosa som betyder just Vitsippa! Visste ni förresten att rara små sipporna barnen plockar i skogsbrynen, liksom dessa på bild är rejält giftiga? Tänker på när man plockade buketter som liten och badade i hav av sippor... lever gör jag visserligen än, men kan ju vara bra att veta om man har småbarn som stoppar allt i mun....

Från Wikipedia.
Vitsippa (Anemone nemorosa) är en flerårig ört som blir 10-20 centimeter hög med krypande jordstam från vilken ett ensamt flikigt örtblad växer upp. Vitsippan innehåller liksom andra ranunkelväxter en skarp och frätande saft, som någon gång vållat förgiftning med dödlig utgång. 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails